הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

בלוג

מה אנחנו יודעים על חזרת?

תמנע | 1 דקה קריאה | אפריל 11, 2024

מה אנחנו יודעים על חזרת?

שורש החזרת, הידוע גם בשם חזרת, הוא תבלין חריף ומרכיב מסורתי במטבחים רבים ברחבי העולם. מקורו במאה ה -13 במזרח אירופה, הפך לפופולרי במיוחד בישראל.

מה אנחנו יודעים על חזרת

החזרת היא חלק ממשפחת המצליבים, אותה משפחה של הכרובית והברוקולי, והיא מכילה כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים חיוניים כגון ויטמין B, אשלגן, מגנזיום וברזל.

במטבח, החזרת ידועה בעיקר בזכות חריפותה המיוחדת, שאינה צורבת את בלוטות הטעם אלא פועלת על חוש הריח. חריפותה נעלמת מיד עם האכילה, מה שהופך אותה לתוספת מעניינת למנות שונות.

מקור החזרת:

המנהג לאכול חזרת בפסח התפתח במאה ה-13 עם נדידת המרכז האשכנזי מצרפת למזרח אירופה.

היתרונות הבריאותיים של החזרת:

יש הטוענים כי יתרונותיה הבריאותיים רבים וכוללים תכונות אנטי-בקטריאליות ויכולת לסייע במגוון בעיות בריאותיות, כולל בעיות בדרכי הנשימה, דלקות בדרכי השתן, עצירות ואיזון לחץ דם.

‏חזרת והחיבור שלה לחג הפסח:

החזרת מועדפת לערב פסח מכמה סיבות תרבותיות ודתיות:
מצוות אכילת מרור: החזרת משמשת כאחד המרורים בקערת ליל הסדר, לקיום מצוות אכילת מרור שמסמלת את מרירות ימי העבדות במצרים.

את החזרת מכינים על ידי ריסוק השורש והוספת מלח בישול וחומץ. לתבלין מוסיפים לפעמים סלק, המקנה לו צבע אדום.
החזרת משמשת גם להכנת כמה ממרחי חרדל.
מחוץ ליפן יש המכינים ממרח מחזרת גינה צבועה ירוק כתחליף לממרח ואסאבי.


קראו גם – גפילטע פיש טופו וחזרת | ממרח חזרת

 

 

* המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.