מה אנחנו יודעים על אוכמניות?
מה אנחנו יודעים על אוכמניות?
האוכמניות הן פירות יער שמקורן באירופה, אמריקה הצפונית ומזרח אסיה. שמן העברי ניתן להן בשל צבען הסגול-כהה, ובהשראת הארמית: “אוּכָּמָא” בהוראת כהה, שחור. באנגלית קרויות האוכמניות Blueberry, על שם צבען הכחול-סגול שנובע מהפיגמנט אנתוציאנין.

מה אנחנו יודעים על אוכמניות
אוכמניות הן פירות יער קטנים וסגולים, שנפוצים באירופה, אמריקה הצפונית ומזרח אסיה. הן מכילות כמויות גבוהות של נוגדי חימצון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, ויש להן יתרונות בריאותיים רבים.
אוכמניות נאכלות טריות או מעובדות לריבות, מיצים, יוגורטים, מאפים ועוד. הן נחשבות למזון טעים ומזין.
מקור האוכמניה
מדינות רבות מגדלות אוכמניות, בהן ארצות הברית, קנדה וצ’ילה.
עונת הקטיף שלהן היא בין חודש מאי לאוקטובר באמריקה, ובין דצמבר למרץ בניו זילנד.
את הפירות ניתן לאחסן לתקופה של שבועות ספורים במקום קריר ויבש, וניתן להקפיאם לפרק זמן ממושך יותר.
יתרונות בריאותיים של האוכמניות:
מניעת דלקות ותהליכים ניווניים בגוף.
אוכמניות מכילות נוגדי חמצון שמסייעים בהפחתת דלקתיות ואיזון חיסוני, ובכך תורמים להאטת תהליכים ניווניים.
שיפור הפעילות הקוגניטיבית והזיכרון.
נוגדי החמצון באוכמניות ידועים ביכולתם לתמוך בשיפור פעולות קוגניטיביות.
חיזוק המערכת החיסונית והגנה מפני זיהומים.
הרכיבים האנטי-דלקתיים באוכמניות תורמים לחיזוק המערכת החיסונית והגנה מפני זיהומים.
שיפור מראה העור והשיער.
אוכמניות מסייעות לשיפור מראה העור והשיער, כנראה בזכות הוויטמינים והמינרלים שהן מכילות.
הרזיה בריאה ושמירה על רמות סוכר תקינות בדם.
אוכמניות עשירות בסיבים תזונתיים שיכולים לסייע בהרזיה בריאה ובשמירה על רמות סוכר תקינות בדם.
ניקוי רעלים מהגוף ושיפור העיכול.
האוכמניות עשירות בסיבים תזונתיים ולכן הן תורמות לשיפור פעילות העיכול ולניקוי רעלים מהגוף
ערך תזונתי ל-100 גרם
קלוריות: 57
– חלבונים: 0.74 גרם
- פחמימות: 14.49 גרם
- שומנים: 0.33 גרם
- סיבים תזונתיים: 2.4 גרם
- ויטמין סי : 9.7 מ”ג
- ויטמין קיי : 19.3 מק”ג
- סידן: 6 מ”ג
- ברזל: 0.28 מ”ג
- מגנזיום: 6 מ”ג
- זרחן: 12 מ”ג
- אבץ: 0.16 מ”ג
- אשלגן: 77 מ”ג
- חומצות שומן רב בלתי רוויות: 0.146 גרם
- חומצות שומן חד בלתי רוויות: 0.047 גרם
- חומצות שומן אומגה 3: 0.058 גרם
- חומצות שומן אומגה 6: 0.088 גרם
אמונות תפלות
-בתרבות האינדיאנית, אוכמניות היו חלק מהתזונה היומיומית, וגם נעשה בהן שימוש לטיפול במחלות כמו דלקת שתן, סכרת וכאבי בטן.
-בתרבות הסינית, אוכמניות נחשבות למזון שמשפר את הראייה ומגן על העיניים.
קראו גם – אוכמניות אורגניות מוקפאות | ויניגרט אוכמניות אורגניות
* המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.