הצטרפו לבלוג שלנו ותוכלו להנות מכתבות מקצועיות ופרסומים בלעדיים

בלוג

מה אנחנו יודעים על ברוקולי?

תמנע | 1 דקה קריאה | מאי 8, 2024

מה אנחנו יודעים על ברוקולי?
הברוקולי הינו זן של כרוב הבר ושייך למשפחת המצליבים. ‏
האיטלקים קראו לו “ברוקולו‏‎” (broccolo), ‎פירושו זרוע או ענף‎.
ברוקולי הוא מקור מצוין לוויטמין‎ C ‎לחיזוק המערכת החיסונית.
בחברות רבות, הברוקולי נקשר לסמלים המקושרים לרוב לשגשוג, פוריות ובריאות.

מה אנחנו יודעים על ברוקולי?

הברוקולי הינו זן של כרוב הבר ושייך למשפחת המצליבים. ‏

מקור הברוקולי:

היסטוריונים סבורים כי בתקופת רומא העתיקה נעשה לראשונה גידול של ברוקולי, על אף שהמילה ‏‏”ברוקולי” לא נמצאת ביצירות מהתקופה.
מקורו הגאוגרפי של ברוקולי היה בוודאות באיטליה, ברוקולי ‏הופיע‎ ‎לראשונה מחוץ לאיטליה בשנת 1560 בצרפת.
כשהברוקולי הובא לארצות הברית על ידי ‏המדינאי והמדען תומאס ג’פרסון באמצע אותה מאה, נחשב הברוקולי ירק נדיר ואקזוטי מאוד.
הברוקולי ‏הפך למאכל עממי רק בראשית המאה ה-20, כשמחירו ירד וכאשר המגדלים בחרו להדגיש את ערכו ‏התזונתי.‏

מקור המלה “ברוקולי” במילה הלטינית‎ “‎ברקיום. האיטלקים קראו לו “ברוקולו‏‎” (broccolo), ‎פירושו זרוע או ענף‎. ‎השם משקף את צורת הצמח שמסתעף כמו עץ‎.‎

היתרונות הבריאותיים של הברוקולי:

ברוקולי הוא מקור מצוין לוויטמין‎ C ‎לחיזוק המערכת החיסונית, ‏
להגברת ייצור הקולגן ולהפחתת דלקת‎. ‎
הברוקולי הוא גם מקור עשיר של ויטמין‎ K ‎ומכיל נוגדי חמצון שיכולים לסייע בסילוק רדיקלים חופשיים.‏
הברוקולי עשיר בסיבים ועוזר לפעולת מערכת העיכול
נמצאות בו גם כמויות נמוכות של ויטמין ‏A‏,‏‎ ‎אשלגן, חומצה פולית וזרחן‎.‎

‏‏‎100 ‎ גרם ברוקולי מכיל:‏

‏35 קלוריות.‏
‏0.4 גרם שומן.‏
0 מ”ג כולסטרול. ‏
‏41 מ”ג נתרן.‏
‏293 מ”ג אשלגן.‏
סה”כ פחמימות 7.2 גרם.‏
חלבון 2.4 גרם.‏

‏‏‎ברוקולי בתרבויות שונות ברחבי העולם‎:‎‏

לאורך ההיסטוריה, תרבויות שונות ייחסו משמעויות סמליות למאכלים שונים. ‏

בחברות רבות, הברוקולי נקשר לסמלים המקושרים לרוב לשגשוג, פוריות ובריאות. לדוגמה, בתרבויות ‏מזרחיות, הברוקולי נתפס כסמל של אריכות ימים וחיוניות, הצבע הירוק התוסס והמראה החזק שלו ‏מייצגים את חידוש החיים ואת שפע הטבע.‏

בתרבויות אחרות, לברוקולי יש משמעות כסמל עושר. הדמיון שלו לעצים מיניאטוריים הוביל ‏לאסוציאציות עם צמיחה ושפע, מה שהופך אותו למרכיב פופולרי במאכלים המוכנים במהלך פסטיבלים ‏והתכנסויות החוגגים שגשוג ועושר. ‏

בנוסף, פרחי הברוקולי המורכבים פורשו כייצוג של אחדות והדדיות, המשקפים את החשיבות של ‏הרמוניה בתוך קהילות.‏

הקשר של הברוקולי לפוריות ולשפע ניכר במנהגים של מספר תרבויות, הוא נכלל בארוחות טקסיות ‏ובמנחות כדי לסמל את התכונות הקשורות לפריון ולמחזור החיים. נוכחותו במאכלים מסורתיים המוגשים ‏במהלך חתונות, לידות ואירועי חיים משמעותיים.‏


קראו גם – קציצות ברוקולי וכרובית של ליב | אנטי פסטי ירקות וטופו

 

 

* המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא. כל חומר המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן ולצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא.